Samsung Galaxy S9 ima ugrađenu opciju koja se zove Privatni način rada, a koja sprečava Google da sprema i prati sve što ste pretraživali na Internetu. Privatni način rada na Galaxy S9 poznat je kao gumb za brisanje, koji ne pohranjuje ništa. Također, ovaj način neće spremiti vaš prikaz ili povijest pretraživanja i neće se sjetiti nijedne vaše prijave ili lozinke. Međutim, kolačići se i dalje pohranjuju. Ispod su koraci o tome kako uključiti privatni način rada na Galaxy S9.

Uključivanje privatnog načina

  1. Uključite svoj Galaxy S9Priđite na preglednik Google ChromeTapnite ikonu od tri točke u gornjem desnom kutuKliknite na "Nova kartica anonimnog zapisa", a pojavit će se novi crni zaslon i ne pamtite ništa

U Google play trgovini dostupno je toliko web preglednika koji po zadanome ne pamte nikakve podatke. Opera preglednik je još jedan popularni preglednik za Galaxy S9 koji provodi način privatnosti čitavog preglednika. Dolphin Zero je također izvrsna alternativa Google Chromeu.

Kako šifrirati SD memorijsku karticu na Galaxy S9

Preporučljivo je da vlasnici novog Galaxy S9 kriptiraju svoj uređaj kako bi ograničili pristup neovlaštenim osobama ako imaju osjetljive podatke pohranjene na memorijskoj kartici. Šifriranje je postupak kodiranja informacija ili poruka na način da ih mogu čitati samo ovlašteni korisnici.

Nakon što šifrirate svoju vanjsku SD karticu, tada neće biti moguće da netko pristupi vašem sadržaju na drugom uređaju osim na vašem uređaju, čak i ako ste slučajno izgubili SD karticu, što znači da će vaši podaci biti sigurni. Postupak šifriranja SD kartice na Galaxy S9 jednostavan je i jasan kako slijedi:

Kako šifrirati SD memorijsku karticu

  1. Pomaknite se na početni zaslonZatvorite izbornik aplikacijePriđite na PostavkeOdaberite sigurnosnu zaštitu uređajaKliknite na Šifriranje vanjske SD karticePričekajte i pustite da se šifriranje SD memorijske kartice pokrene. Priključite svoj Galaxy S9 na punjač tijekom ove enkripcije; Pričekajte da se postupak završi.

Provedbom ove mjere ograničit će se pristup kartici i onemogućiti rad na bilo kojem drugom pametnom telefonu, ali on će raditi samo na vašem pametnom telefonu.